Mor og datter i køkkenet sammen på mors dag

Ideer til aktiviteter på mors dag

Sæt kryds i kalenderen den anden søndag i maj. Der er det nemlig mors dag! Den fine forårsdag, som hylder mødre i alle aldre landet over, er den oplagte mulighed for at invitere din mor og familie til sjove aktiviteter og hyggelige stunder. Her på siden har vi håndplukket et par gode idéer til aktiviteter, du og din mor kan lave sammen på mors dag.

Mors dag har efterhånden mange år på bagen – og mindst lige så mange dertilhørende traditioner og søde skikke. Det betyder imidlertid ikke, at det behøver at koste en formue at hylde din mor – tværtimod. Kærlighed kender ingen pris, og du kan derfor sagtens hygge om og overraske din mor uden, at det koster dig en krone. Du kan blandt andet fejre din mor ved at:

  • Lave og servere en lækker brunch derhjemme
  • Gå en lang tur sammen med hende eller tage del i hendes yndlingssport
  • Plukke eller købe hende en flot buket blomster
  • Invitere hende på en luksusoplevelse, I kan nyde sammen

Hvorfor lave aktiviteter sammen på mors dag?

Selvom man kan fejre sin mor på et hav af måder hele året rundt, er det de færreste af os, der husker at gøre det. Mors dag er derfor den oplagte mulighed for at skrue ned for tempoet og bruge noget kvalitetstid sammen med hende, der elsker dig højere end nogen anden.

Gør noget ekstra for din mor på mors dag – invitér hende på en aktivitet eller to ud over det sædvanlige. Det behøver ikke koste dig en formue, men vil uden tvivl varme din mors hjerte og glæde hende i flere dage efter.

Mulighederne er mange, men hvorfor ikke overraske hende med en flot buket blomster, en lækker hjemmelavet kage til kaffen eller en sjov oplevelse, hun sjældent vil glemme?

Aktiviteter I kan lave sammen udenfor

Er din mor også helt vild med lange gåture i skoven eller gennem byen? Og prøver hun lidt for ofte at slæbe dig med, selvom du har gang i alt muligt andet? Så vil det helt sikkert glæde hende, hvis I går jer en god, lang tur sammen på mors dag.

Titter forårssolen frem, kan du endda planlægge en lækker picnic eller tage et par kopper kaffe med på turen. Læg mobilerne fra jer, og nyd hinandens nærvær – bedre gave kan din mor ikke ønske sig.

Er din mor et bymenneske og vild med personlige historier, kan du invitere hende med på en byvandring med en hjemløs eller Culture Walk i en af Danmarks største byer. På den måde kan I lære hinanden, jeres by og Danmarkshistorie bedre at kende, mens skridtene tikker ind på kontoen.

Aktiviteter, der får pulsen op

Skal der være fart over feltet og højt humør dagen lang, kan du give din mor en sports- eller frilivsaktivitet, hun sjældent vil glemme.

Er din mor vild med at cykle, løbe eller udfordre kroppen og konditionen på anden vis, kan du vise dit engagement og støtte ved at lave aktiviteten sammen med hende på mors dag.

Eller hvad med at prøve noget helt nyt? Overrask din mor med en tur til en sej klatrevæg eller en tur til Klitmøller, hvor I kan få jer et surferkursus i Cold Hawaii. Din mor vil uden tvivl sætte pris på dine kreative og udfordrende aktiviteter, hvor I lærer hinanden endnu bedre at kende.

Hyggelige aktiviteter, du kan lave på mors dag

Der findes heldigvis også et hav af hyggelige aktiviteter til moren, der foretrækker en stille stund og pust fra hverdagen.

Du kan for eksempel invitere din mor med i biografen, hvis der går en god film, eller forberede en hjemmebiograf-oplevelse med popcorn, dyner og godt samvær i sofaen.

Eller hvad med at hive nogle lærreder eller perler frem? De kreative aktiviteter er på perfekte på mors dag, fordi de giver jer tid og ro til at hygge jer sammen om et fælles projekt. Det bedste ved det hele? Inden dagen er omme, vil I have smukke og kreative produkter i hænderne, som vil minde jer om jeres gode dag samen.

Aktiviteter, der får tænderne til at løbe i vand

Ingen fejring uden lidt godt til ganen! Er din mor livsnyder med stort L og forfalden til lækker mad og søde sager, er det oplagt, at du forkæler hende med en god brunch eller lækker middag.

Køb ind i forvejen, og væk din mor med lækker, hjemmelavet brunch på sengen. Så er dagen skudt godt i gang, og din mor vil ikke andet end kunne glæde sig til alle de gode aktiviteter, du har planlagt på mors dag.

Eller hvad med at invitere din mor på en god middag ude i byen? Foretrækker du og din mor en hyggelig dag og aften i hjemmet, kan du i stedet forslå hende, at du står for maden og opvasken på hendes særlige dag.

Man skal yde, før man kan nyde, lyder det som bekendt. Og måske er der noget om snakken, hvis du inviterer din mor med til et flødebolle- eller madkursus. Sådan et kursus er den perfekte aktivitet på mors dag, fordi den giver jer mulighed for at skabe og nyde noget lækkert sammen, og I får måske endda ny viden med hjem.

Luksusoplevelser til hende du holder af

Har du svært ved at vælge mellem de mange idéer til aktiviteter på mors dag, fordi du gerne vil gøre noget ekstraordinært ud af den? Så er et spaophold måske noget for dig og din mor!

Forkæl din mor eller moren til dine børn med en gave, hun sjældent vil glemme, men måske ofte har brug for i en travl hverdag – et lækkert weekend- eller spaophold. Den flotte gave vil uden tvivl bevise, hvor meget du holder af hende og hendes selskab.

De varme bade og lækre bobler vil med garanti knytte et tættere bånd mellem dig og din mor og give jer en oplevelse for livet – akkurat som din mor fortjener det!

Når du først har fundet på en god idé til aktiviteter på mors dag, mangler du bare at ringe til din mor for at fortælle hende, hvad du har i tankerne, og hvor meget du holder af hende.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 79 = 89