Mor der får en gave af sin datter på mors dag

Ideer til mors dag gaver

Er du på udkig efter en lækker og anderledes mors dag gave? Gaven til mors dag kan være en smuk buket blomster, men det kan også være så meget andet. Vil du gerne finde den helt rigtige gave til netop din mor, så bliv endelig her på siden. Her har vi nemlig samlet alverdens idéer til gaver til mors dag.

Den perfekte mors dag gave skal gerne vise, at du tænker på hende netop i dag, men også at du elsker hende og sætter pris på hende som mor. Heldigvis behøver en mors dag gave hverken at være voldsom dyr eller særlig besværlig at finde.

Det gælder om at finde den helt rigtige gave til netop din mor, og det vil vi gerne hjælpe dig med.

Når du skal vælge gave til din mor, bør du ikke alene tænke over, hvilken alder hun har, men måske i højere grad hvilke interesser og eventuelt hobbyer, der optager hende. Kort sagt: Tænk over, hvad der vil glæde din mor.

Husk at en mors dag gave ikke kun er forbeholdt din egen mor. Mange vælger også at give en gave til hende, som er mor til deres fælles børn. Det betyder alverden for mødre at få en lille påskønnelse. Måske er det netop derfor, at mors dags gaver altid er en succes. Selve det at blive husket og værdsat betyder nemlig mindst ligeså meget – om ikke mere – som gaven.

Når du vælger en gave, som passer til din mors personlighed og hendes interesser, så er der langt større sandsynlighed for, at din gave bringer glæde og varme hendes moderhjerte. Selvom de klassiske mors dag gaver er blomster og kort, så er det ikke sikkert, at det er den helt rigtige gave til din mor.

Hvis du er helt på bar bund, så bare rolig, hjælpen er nær. Vi har nemlig samlet et utal af idéer til mors dag gaver her på siden, så du næsten med garanti vil kunne finde den rigtige gave eller i hvert fald blive inspireret til at finde den rigtige gave.

Læs med her på siden, hvor du finder et hav af specielle og unikke gaveidéer, der kan være meget andet end blomster!

[toc]

9 fantastiske mors dag gaver

Har du brug for hurtig inspiration til den perfekte gave til din mor, så har vi her samlet en top-otte med de bedste gaver. Brug listen som inspiration. Find endnu flere gaver ved at scrolle ned igennem teksten.

Husk altid at tænke over din mors personlighed, og hvad hun kan lide, når du vælger gave. Det nytter ikke at komme med en buket blomster, hvis hun er allergisk. Det er ej heller en god idé med wellness, hvis din mor slet ikke er den type. Et lille tip er at forestille dig din mor modtage gaven. Så kan du nemt mærke efter, om det er den rette gave.

Men her kommer top-otte listen med idéer til mors dag gaver.

  1. En buket blomster med vase og kort
  2. En wellnessoplevelse du evt. kan dele med din mor
  3. Et samleobjekt til din mors samling
  4. Lækker ansigtscreme eller ansigtsvask
  5. En kulinarisk oplevelse, som f.eks. et madlavningskursus
  6. En hjemmelavet gave
  7. En fed gadget
  8. En bestseller bog
  9. En sjov eller rammende plakat

Giv blomster på mors dag

I 1908, da mors dag blev stiftet af Anna Jarvis, blev det besluttet, at en nellike skulle være den særlige blomst, som symboliserede mors dag. Nelliken er en smuk blomst, der typisk fås i rød eller hvid.

Oprindeligt skulle folk bære et symbol for blomsten på mors dag. Men der gik ikke længe, før blomsterhandlere tog idéen til sig og begyndte at sælge nelliker, som man kunne give til sin mor på mors dag.

I dag har konceptet udviklet sig, og rigtig mange mødre verden over modtager på mors dag en flot buket blomster, der kan være med nelliker eller andre smukke blomster, der bringer glæde. Årsagen til, at det er nelliken, der blev symbolet for mors dag, var, at det var Anne Jarvis’ mors yndlingsblomst. Derfor vil det også være oplagt, at du giver din mor hendes yndlingsblomst på mors dag, hvad enten det er nelliker, roser eller en helt anden blomst.

Hvis du gerne vil give din mor, eller moren til dine børn, den smukkeste buket blomster i mors dag gave, og måske et sødt kort til, så behøver du blot at tage til den nærmeste blomsterhandler på mors dag. Her vil du garanteret finde et stort udvalg af smukke blomsterbuketter og kort.

Hvis du af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at besøge din mor og aflevere buketten personligt, så kan du bestille den online og få den leveret til din mors adresse.

Giv en oplevelsesgave på mors dag

Leder du efter en helt anderledes og megafed gave til mors dag? Så bør du overveje en oplevelsesgave fyldt med adrenalin til din mor.

Nu tænker du måske, at helikopterture og bilrace ikke lige er din mors stil, men heldigvis kan du sagtens give hende muligheden for at få pulsen op, uden at det bliver for overvældende.

Bridgewalking på Lillebælt

Giv din mor udsigt og overblik over det danske landskab i 60 meters højde? Inviter hende op i fuglenes højde, alt imens I lærer om Lillebælts historie og arkitektur.

Tag din mor med på en helt unik oplevelse, hvor I virkelig kan komme tættere på hinanden. Se mere her. Vær dog opmærksom på, at denne mors dag gave måske ikke er den mest oplagte, hvis du eller din mor lider af højdeskræk.

En tur i luftballon

Endnu en gave til den mor, der ikke er bange for højder, er en tur i luftballon. Det er helt sikkert en oplevelse, som du og din mor sent vil glemme.

Nyd landskabet under jer, alt imens I står den hyggelige kurv under den store ballon. I kan selv vælge, hvorfra i landet flyvningen skal starte. Se mere her.

Hjemmelavede gaver

Findes der noget bedre, end at modtage en gave, som der virkelig er brugt tid på? En hjemmelavet gave kan noget helt specielt, og netop derfor er det en perfekt gave til mors dag.

Lige fra da du var barn, har din mor garanteret beundret dine mere eller mindre smukt udførte tegninger, perleplader, askebægre og bordskånere. Men nu har du muligheden for virkelig at lave noget unikt selv.

En hjemmelavet gave som mors dag gave er også oplagt til dig, der giver gaven til dine børns mor. Så kan børnene nemlig være med til at lave og personliggøre gaven. Sådan en gave kan da ikke andet end at bringe glæde hos en mor.

Læs videre og få konkrete idéer til hjemmelavede gaver til mors dag!

Hjemmelavet armbånd med blomster

Forkæl din mor med et smukt armbånd, som du helt selv har lavet. Lav armbåndet på en særlig smykketråd, så det holder til at blive brugt. Vælg helt selv farver alt efter din mors stil. Se mere her.

Malede træknager til hjemmet

Hvorfor ikke give noget nyt til hjemmet, der samtidig har et personligt præg? Malede træknager er et overskueligt projekt, hvor du får mulighed for at vise din kreativitet.

Motiver på træknagerne kan laves efter stencilark, så du behøver ikke at være professionel kunstner for at få et flot resultat. Knagerne vil garanteret få ærespladsen hjemme hos mor. Se mere her.

Dekorer en personlig mulepose

Muleposen har virkelig fået et comeback. Den lille, lette taske kan du gøre superpersonlig f.eks. med flotte påtrykte blade. Bladene klippes ud i såkaldt strygestof, der derefter stryges fast på posen, lige dér hvor du synes. Den fineste gave til din mor, som med garanti vil elske den moderne taske. Se mere her.

Wellnessoplevelser

Hvem siger ikke ja tak til ren og skær forkælelse? En wellnessoplvelse er muligvis en af de oplevelser, som næsten alle mødre ville sætte pris på som mors dag gave. Hvis du har mod på det, kan du jo også selv deltage, så du og din mor kan nyde en skøn dag i hinandens selskab.

En massage eller en ansigtsbehandling er den perfekte måde at lade op. Det gælder især hvis den heldige modtager er mor til småbørn! Sådan en mors dag gave er derfor særlig oplagt, hvis du skal give den til dine børns mor.

Hot stone massage

Forær hende en hot stone massage. Det er varme sten, der lægges på ryggen, og får muskelspændinger og stress til at smelte væk. En hot stone massage er en anderledes oplevelse end en traditionel massage, så der bliver helt bestemt noget at fortælle om senere. Se mere her.

Ansigtsbehandling

Lad din kære mor nyde en hel dag, hvor der kun er fokus på hende. En ansigtsmassage efterlader huden blød som en babys, og din mor vil garanteret føle sig som et nyt menneske efter sådan en luksus. En ansigtsmassage løsner ansigtsmusklerne og giver samtidig en opstrammende effekt. Se mere her.

Nyt grej til køkkenet

Er din mor af den kulinariske type, så vil hun med garanti sætte pris på noget nyt lækkert udstyr til køkkenet. Måske er der noget, hun har snakket om længe, som hun mangler. Men det kan lige så vel være en overraskelse, der virkelig glæder hende.

Er du i tvivl om, hvilket køkkengrej hun kan bruge i mors dags gave, så overvej følgende:

Mulighederne er mange, og det er bare om at gå på jagt i butikkerne. Husk at du nemt og hurtigt kan finde de bedste tilbud, når du søger online.

Samleobjekter eller gaver til din mors hobby

Hvis din mor samler på et stel, nogle keramikfigurer eller noget helt tredje, så er det da oplagt at give hende noget nyt til samlingen i anledningen af mors dag. Hvis din mor ikke allerede samler på noget, så kan du overveje at give hende et af de mange populære samleobjekter, der findes. Hvilket du vælger kommer naturligvis helt an på din mors stil og dit eget budget.

Porcelænsfirmaet Bing og Grøndal begyndte i 1969 at producere en årlig mors dag platte i blå farver. Platten havde et motiv med en dyremor og hendes unger som et smukt symbol på en mors kærlighed. Platterne produceres stadig den dag i dag og er et samleobjekt for mange – måske er det også noget for din mor?

Idéer til samleobjekter:

Hvis ikke et samleobjekt er den rette mors dag gave, så kunne noget til din mors hobby måske være relevant. Hvis din mor ynder at lave keramik, tegne, male eller strikke og hækle så vil hun med garanti sætte pris på en gave til dette.

En gave til din mors hobby viser, at du har lagt mærke til hendes hobby og du endda ved, hvad hun kan lide. Det må jo næsten være de bedste mors dags gaver, både at give og at få.

Idéer til hobbygaver:

Gadgets og sjove gaver

I den store verden af gadgets finder du masser af bud på gode mors dag gaver. Vi kan ikke komme uden om, at gadgets primært skal købes online, så her skal du på jagt på internettet for at finde gaven til mor.

En gadget er også den perfekte gave, hvis din mor har humor. Mange gadgets er nemlig sjove og måske en anelse useriøse, og her skal du altså kende gavemodtageren godt, og hvem kender du bedre end din mor?

Der findes selvfølgelig også masser af sjove gadgets, som er både brugbare og praktiske.

Varmetæppe

Du kender garanteret til en varmepude, men hvad med et helt varmetæppe? Det er den perfekte gave til personen, der altid fryser. Det er blot at sætte stikket i, tag tæppet over kroppen og mærke den skønne varme brede sig. Perfekt til at hygge med en kop te på de kolde dage, vi jo ofte har i Danmark. Se mere her.

Powerbank til mobilen

Er din mor typen, der ikke altid får sat telefonen i opladeren, inden hun går i seng? Eller hader hun bare at løbe tør for strøm? En powerbank er en af de mere brugbare gaver, som du kan vælge at give i mors dag gave.

En powerbank behøver ikke at se hverken klodset eller kedelig ud – i dag kan du sagtens finde en med et stilet udtryk. Se mere her.

Towel Twister

Et håndklæde til håret efter badet – en af de smarte gadget, der heller ikke behøver at koste en formue. Håndklædet er perfekt til din mor, hvis hun har langt hår. Med et towel twister bliver håret nemlig siddende i turbanen, så det kan tørre lidt, inden det skal redes. En smart og hyggelig mors dag gave. Se mere her.

Forkælelsesgaver i form af personlig pleje og hygiejne

Et produkt til forkælelse er måske den bedste mors dag gave, du kan give. Din mor har passet og plejet dig hele livet uden at forvente andet retur end et lykkeligt og rask barn. Nu kan du endelig give en lille smule tilbage i form af ren og skær forkælelse til mor.

Gå på jagt efter lækre skønhedsprodukter, og find ud af, hvad din mor er til. Her gælder det som altid om at kende din mors smag. Nogle er til lækre parfumer, mens andre er til økologiske og naturlige produkter. Der er nok at vælge i mellem.

Hvis du kender en bestemt creme, som din mor allerede bruger, kan du give hende en ny. Så er du sikker på, at årets mors dag gave falder i god jord.

Idéer til forkælelsesgaver:

Derfor giver vi mors dag gaver

Vidste du, at mors dag faktisk har sin spæde opstart helt tilbage til slutningen af 1800-tallet? En kvinde mente, at vi skulle have en dag, hvor vi hyldede moderen, og det blev taget godt i mod. Op igennem 1900-tallet bredte konceptet sig til hele verden.

Oprindeligt var mors dag helt ikke-kommerciel og handlede mere om selve tanken end om at give en gave. Men der gik ikke mange år, før det blev mere reglen end undtagelsen at give sin mor en fin buket blomster på mors dag. I dag bliver mødre og hele verden fejret og hyldet med både tanker, blomster og gaver.

Glæd din mor med en mors dag gave, og nyd, at du på denne særlige dag kan give en lille smule tilbage af den kærlighed, som din mor altid har givet dig. Held og lykke med at finde den perfekte mors dag gave!

Se her hvis du vil have flere ideer til gaven til mors dag

Vil have flere ideer til en god gave til mors dag, så kan du finde inspiration på morsdagsgave.dk.

Du kan også finde en lang række gaver målrettet kvinder i denne guide eller ideer til gode personlige gaver til hende her.